Välj en sida
"Jag har tröttnat på så kallade experter gör modet så svårt att vanligt folk tappar intresset för kläder och stil" Foto: Mikael Nybacka

”Jag har tröttnat på så kallade klädexperter gör modet så svårt att vanligt folk tappar intresset för kläder och stil” Foto: Mikael Nybacka

Jag ryter inte ofta men jag blir så TRÖTT på alla märkvärdigheter och måsten när det gäller utseende och mode.

Stil, kläder och mode ska väl ändå vara enkelt och kul?

På tv ser jag ofta ”klädexperter” som gör det här med mode så svårt och märkvärdigt att man helt tappar intresset och lusten för stil och kläder. Är inte hela grejen med mode att det ska vara lätt och inspirerande för vanligt folk?

Som expert har man förmånen att stå i rutan och visa mode för svenska folket. Då är det väl rimligt att anta att experten ska kunna svara på frågan vem som passar i ett plagg. Eller ännu bättre, kunna säga varför man passar i plagget. Flummiga förklaringar som att  ”det är coolt” duger inte tycker jag.

Men allra mest frustrerad blir jag faktiskt över ”klädgurus” som säger att man måste ”våga”. Vaddå våga?! Skulle en medelrund svensson-mamma i en småstad se ut som modemaffian i storstan? Jo jag tackar, då hade snacket gått vill jag lova. Det hade tisslats och tasslats om medelålderskris, psykbryt och skilsmässa. Våga vägra vore nog ett bättre råd…

Jag vill se fler experter i tv som visar kläder som gemene man känner till och vill bära, som ger tydliga råd och handfast vägledning.

Vad tycker ni?

Pin It on Pinterest