Välj en sida
Det är enkelt att shoppa smart tänk på att kläderna som du handlar på nätet kan skilja sig från bilden.

Shoppa smart! Tänk på att kläderna som du handlar på nätet kan skilja sig från bilderna i datorn.

Jag tipsade om märket Phase Eight härom dagen, de har fina klänningarna till fest, student och bröllop. Jag skrev om att jag hade en favoritklänning. Se den klänningen här. Nu har jag sett den i verkligheten och jag är inte längre lika förtjust. Jag upplevde en för stor färgskillnad mellan nätets och verklighetens klänning. Tyvärr.

Det är väl lite av det som vi har pratat om tidigare när det gäller nätshopping. Man skapar sin egen bild i huvudet som inte stämmer överens med den äkta varan. I mitt fall var de mörka färgfälten för bjärta. Jag hade önskat att de vore mer sobra såsom jag uppfattade dem på bilden. Däremot fanns där en annan klänning som jag snabbt bara bläddrade förbi på nätet men som var jättefin i butiken.

Det här tipsar jag mina personal shopping kunder:

Shoppa gärna fler än en klänning från samma märke om du beställer på nätet. Inte för att behålla samtliga, utan för att ha fler valmöjligheter. Visst behöver man göra sig omaket att skicka tillbaka men det är dock ett bättre alternativ än att stå utan klänning. Detta förutsätter att du har råd förstås.

Läs också: hur du blir din egen personal shopper.

Vad kan gå snett när du handlar på nätet? Modellen på plagget kan vara fel, passformen tokig eller färgen annorlunda. En smart nätshoppare tänker på ”värsta scenariot” och ser till att skaffa sig valmöjligheter. Sist men inte minst, en smart nätshoppare dubbelkollar rätten att returnera.

Pin It on Pinterest