Välj en sida
stenströms

Leoprint är alltid lika hett, här står jag i favoritblusen från Stenströms.

Jag höll ett föredrag om klädernas betydelse i karriären för Ernst & Young:s nätverk Young and Growing i torsdags. Jag bar en favoritblus från Stenströms och nu ska jag berätta varför jag valde den.

I vissa sammanhang kan det vara till nytta att sticka ut lite extra. Det kan ge dig både pondus och extra uppmärksamhet. Jag önskade uppmärksamhet från åhörarna och jag ville fånga dem direkt. Det finns tre sätt:

Bära färger som är klara och starka

Bära ett plagg med annorlunda skärning

Bära mönster som syns lite extra 

Vissa färger skapar distans. Det kan användas både positivt och negativt. Svart är distanserande. Det ville jag inte. Jag ville vara del av gruppen, inte skilja mig från den.

Annorlunda plagg väcker nyfikenhet. Underskatta aldrig överraskning och nyfikenhet men kom ihåg att det kan sänka trovärdigheten och att man inte tas på allvar. Det ville jag inte råka ut för.

Mönster tillskriver oss vissa attribut. Blommigt som snällt och så vidare. Djurmönstrat kan uppfattas som vågat och dominant. Och det var precis vad jag önskade. Jag ville sticka ut hakan och visa mig som en auktoritet inom mitt område.

stilföreläsning-föredrag

För Ernst & Young i Helsingborg och deras nätverk Young & Growing föreläste jag om klädernas betydelse i karriären.

Du kan påverka första intrycket och styra hur människor uppfattar dig. Du kan inte kontrollera människors uppfattning till hundra procent men du kan påverka dem och det räcker långt – speciellt i ett första möte!

Om du eller ditt företag är intresserade av en föreläsning för medlemmar eller kunder kan ni boka mig. Skicka ett mejl till stilexpertenkatarina(a)gmail.com så börjar vi så!

Pin It on Pinterest