Välj en sida
Mamma

Småflickor får inte skeva ideal av dockor, de får det av sina mammor. Bilden lånad från Elite Daily.

Lagom till julshoppingen får utseendefixerade Barbie konkurrens av Lammily, dockan med proportioner som en riktig kvinna, med både finnar och celluliter. Äntligen! En docka som uppmuntrar till en förändrad syn på dagens skeva ideal.

Men, småflickorna får inte skeva ideal av dockor. Det får de av sina mammor! En gammal sanning som de flesta föräldrar har hört är att ”barn gör som vi gör inte som vi säger”. Därför har vi mammor en skyldighet äta potatisgratängen istället för ”att banta” vid middagsbordet. Vi får inte sucka framför spegeln och racka ner på vårt utseende så att barnen hör. Vi måste visa att vi gillar oss själva trots extra kilon och cellutliter. För vi är förebilderna – inte Barbie!

Jag förespråkar inte en utseendefixering där kvinnor ska se ut på ett visst sätt. Istället brinner jag för att var människa ska hitta vad som passar just den personen, oavsett kroppsform eller ålder. Låt oss hjälpas åt att förändra skeva ideal genom att visa våra dockälskande barn hur mycket vi tycker om oss själva!

Källor: Expressen och Elite Daily

Pin It on Pinterest