Välj en sida

närbild på fötter med nylonstrumpor

Strumpbyxan – älskad och hatad

Strumpbyxor på sommaren kan vara svårt så idag ska vi prata om nylonstrumpor. På kontor med dresscode och på jobbmöten är det strumpbyxa på som gäller! Med undantag för jeanskjolar och liknande bomullsplagg men ofta är det ju inte en passande kläder i sammanhanget. Känns det för varmt och klibbigt då hävdar jag att du ännu inte har hittat rätt. Här är några saker som du kan tänka på:

1. Satsa på tunna strumbyxor, runt 15-20 denier och köp den större storleken om du är på gränsen mellan två storlekar.

2. Smaken är olika! Glansiga strumpbyxor kan se onaturliga ut så prova allt från matta nylonstrumpbyxor till mer glansiga för att hitta vad som är rätt för dig.

3. Dyrare är inte alltid bättre. Själv har jag burit billiga strumpbyxor från hyllan på bensinmacken till dyra lyxmärken. Ta ett varv förbi strumphyllan varje gång du besöker en butik.

4. Töj alltid ut dem före användning, en eller flera gånger. Dra i dem på längden, stoppa ner handen och spreta med fingrarna när du drar ut handen.

Det brukar bli ganska livat med just strumpbyxor och jag vågar hävda att vi kanske inte kommer att tycka samma. Jag skulle vilja veta vad just du tycker om strumpbyxor – när är det till exempel ocker att gå utan och när har du strumpbyxor?

Mer läsning:

Så fixar du jobbstilen i sommar!

Mina bästa stiltips för din garderob.

Pin It on Pinterest