Välj en sida
Jag som femåring tillsammans med min mamma. Klädd i folkdräkt och redo för bröllop.

Jag som femåring tillsammans med min mamma. Klädd i folkdräkt och redo för bröllop.

– Jag gillar egentligen klänningar och skulle gärna bära det oftare! Känner ni igen er i kommentaren? Jag får ofta höra den. Så, varför bär vi kvinnor inte klänning oftare? Vad tror ni kära läsare?

Det här är mina tips för dig som vill bära klänning oftare:

Hitta en smickrande klänningsmodell! Omlottklänningen är kanon för den lite kurvigare kvinnan. Man kan enkelt justera bandet i midjan och den v-ringade halsen smickrar bysten. Empiremodellen har för det mesta en förlängande effekt och smickrar därför en kortare kvinna. En rakare modell, antingen med en slags markering i midjan eller utan, är mest klädsam på en lång och rak kvinna.

Materialet spelar en viktig roll! En bra tumregel att komma ihåg – ju kurvigare desto mjukare material. Glöm inte bort fallet i tyget. Ett tyg som faller ”tungt” är ofta riktigt klädsamt. Motsatsen är till mjukt är styvt. Skjortklänningar är ofta sydda i styva bomullstyger. När det gäller styva klänningar är det viktigt att de sitter bra. Håll utkik efter bubblor, veck och åtstramningar som är osmickrande.

Rätt underkläder kan göra stordåd för figuren! Det är många gånger jag har stått i provrummet med en kund och sagt ”vänta lite, ska bara hämta…”. Många gånger kan rätt BH eller en underklänning föra susen för helheten. Före du provar klänningar ska du helst plocka med dig diverse figursvarvande hjälpmedel från underklädesavdelningen. Ta en av varje om du känner dig osäker eller ännu bättre, fråga om hjälp! Så rusta dig med tålamod och prova samma klänning med olika under.

Pin It on Pinterest